Rodo

Kto jest administratorem danych osobowych?

 

Administratorem danych osobowych jest Biuro podróży EUROTROPS s.c.

  1. Kokulewska & M. Stawiarski Plac Powstanców Wielkopolskich 10, 65-001 Zielona Góra

 

Po co nam Twoje dane osobowe?

 

Twoje dane osobowe przetwarzane będą w celu związanym z realizacją umowy o udział w imprezie turystycznej.

 

W jaki sposób możesz się skontaktować w sprawie swoich danych osobowych?

 

Możesz skontaktować się z nami pod adresem e-mail: biuro@eurotrops.pl

 

Przez jaki okres przetwarzane są Twoje dane osobowe?

 

Twoje dane osobowe będą przechowywane przez okres realizacji umowy oraz przez okres, w którym możliwe będzie  dochodzenie roszczeń związanych z realizacją umowy.

 

Komu będą przekazywane Twoje dane?

 

Nie udostępniamy Twoich danych osobom trzecim i będą one przetwarzane wyłącznie przez nas. Twoje dane osobowe przetwarzane są przez nasze biuro i gdy udostępnienie jest konieczne w celu realizacji umowy o udział w imprezie turystycznej (np. firmie ubezpieczeniowej Signal Iduna, pilotom wycieczek, przewodnikom, biuru księgowemu, firmom transportowym, obiektom noclegowym). W takiej sytuacji powierzamy dane podmiotom wykonawczym na podstawie pisemnej umowy. W takiej sytuacji niniejsze podmioty nie są uprawnione do dowolnego korzystania z tych danych. Odbiorca może z nich skorzystać jedynie do celów realizacji umowy, tylko w celach przez nas ustalonych i zgodnie z obowiązującym prawem. Dodatkowo Twoje dane osobowe mogą być także udostępnione: odpowiednim organom państwowym na ich żądanie na podstawie odpowiednich przepisów prawa, lub innym osobom i podmiotom – w przypadkach przewidzianych przez przepisy prawa.

 

Twoje nowe prawa

 

Przysługuje Ci prawo dostępu do Twoich danych osobowych, prawo do żądania ich sprostowania, usunięcia, czy też przeniesienia. Posiadasz również prawo wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych, jak również prawo żądania ograniczenia przetwarzania danych osobowych. Przysługuje Ci również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym obecnie jest GIODO. Więcej o sposobie realizacji swoich praw dowiesz się z Polityki Prywatności.

 

Czy Twoje dane będą profilowane?

 

Twoje dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym nie będą profilowane.

Polecane

LAST MINUTE – WŁOCHY PASSO TONALE